Yes – endelig er der kommet en konkurrent på markedet for ADSL / Fastnet bredbånd med en høj upload hastighed – selv på de mindste forbindelser. Kviknet tilbyder at du fra den mindste hastighed (20 mbit) – får fuld skrue på din upload op til 10 mbit – hvis ellers din linje kan bære det!

Kvik – hvad-for-noget?

Kviknet er en relativ ny spiller på markedet for bredbånd. Ifølge deres facebook profil er de startet op i august 2013 med bredbånd til boligforeninger. Nu tilbyder de internet til alle, der har et telefonstik på deres bopæl.

Markedets billigste og hurtigste bredbånd!

Hastigheder og priser - Kviknet

Hastigheder og priser – Kviknet

På stort set alle hastigheder ligger Kviknet som markedets billigste. De er samtidig den første udbyder jeg har set, der giver mulighed for op til 70 mbit download via telefonstikket. Det er naturligvis ikke alle der kan få denne hastighed, men de med de bedste linjer og kortest afstand til centralen kan nu få en ret høj download hastighed.

Oprettelsesgebyr, betalingsgebyr, forsendelsesgebyr

Det finder du heldigvis ikke noget af hos kviknet. Det er desværre ved at blive en sørgelig tendens hos flere selskaber for at presse prisen nogle få kroner ned/op. Personlig ville jeg heller betale 219 kr. “all inclusive pris” frem for 199 kr. om måneden + tre forskellige mini gebyrer, der gør at prisen alligevel ender på 210 kr. om måneden over et år.

Whats the catch?

Som udgangspunkt ville jeg ikke være bekymret for at vælge Kviknet. Det virker som en “no bullshit” udbyder med fokus på kerneproduktet – bredbånd. Det er samtidig den eneste udbyder der automatisk giver fuld skrue på upload hvis muligt!

Ét sted skal du dog være opmærksom! De leverer som standard kun et modem med til din internetforbindelse hvilket betyder at du selv skal tilslutte en router efterfølgende hvis du gerne vil have trådløst netværk eller være flere på samtidigt. Du kan tilkøbe (engangs leje) det samtidig med du bestiller internetforbindelsen for 249 kr. – men come on – en router med trådløst netværk er altså standarden i dag.

Den boks du får til 249 kr. er til gengæld i orden – hvad der svarer til seneste version af TDC’s Homebox (HGW4). Den har både 2.4Ghz og 5Ghz trådløst internet – altså mulighed for bedre trådløs dækning om kompatibel med de seneste standarder på markedet. Den erstatter modemmet så du kan nøjes med kun at have én boks. Den har ligeledes mulighed for at oprette et gæstenetværk således at gæster du har på besøg får adgang til internettet – men ikke adgang til dine private filer på netværket – genialt!

Det er min klare anbefaling at du bestiller den med når du vælger internet fra Kviknet – på trods af merprisen.

Hvilken hastighed kan jeg få?

Kviknet har en meget smart beregner deres forside. Her kan du indtaste din adresse og med det samme se hvilken hastighed du som udgangspunkt kan få.

Bemærk at det det er vejledende og at den endelige hastighed først kan vurderes når du har fået linjen leveret. Alle udbydere benytter TDC’s kabler – så har du fået en maksimal hastighed på 4 eller 6 mbit fra fra TDC- vil det være det samme der er gældende fra Kviknet.

Hvordan får jeg det?

De har en 5 trins bestillingsproces:

Trin 1 – indtast dit navn og adresse:

Kundeoplysninger - maksimal hastighed - kviknet

Kundeoplysninger

Trin 2 – vælg leveringsdato og eventuel opsigelse af eksisterende udbyder

Leveringstid bredbånd kviknet

leveringstid

Bemærk at du allerede her vil få at vide hvis du ikke kan få den valgte hastighed. De foreslår derfor det hurtigst mulige alternativ. Har du allerede en internetudbyder klarer kviknet opsigelsen for dig automatisk – så du ikke sidder med to regninger og er uden internet i en længere periode.

Trin 3 – Vælg router, gør-det-selv og om du vil have fast ip-adresse.

Valgmuligheder ved bestilling af bredbånd

Valgmuligheder ved bestilling

Jeg anbefaler på det kraftigste at du tilvælger router! Fast ip skal du som udgangspunkt ikke bruge og er der telefonstik på din adresse og du tidligere har haft internet igennem dette – kan du sagtens selv klare installationen!

Trin 4 – Indtast dine betalingsoplysninger

Betalingsoplysninger kviknet

Betalingsoplysninger kviknet

Kviknet bruger dit kreditkort til at trække pengene hver måned – betaling er gratis.

Trin 5 – Kvittering – både på hjemmeside og på mail

Opsigelse af kviknet

De har 1 måneds opsigelse – det er ikke urimeligt og helt i tråd med standarden i branchen.

Hvordan er kundeservicen?

Det er endnu for tidligt at få brugernes feedback på produktet – så du vil være blandt de første til at få mulighed for at afgive en anmeldelse af kviknet på f.eks. trustpilot. Jeg har haft skrevet et par gange med deres kundeservice – og har både midt på dagen og sent om aftenen fået svar indenfor 30 minutter. De bestræber sig på at svare inden for 24 timer – så en ½ time må siges at være godkendt.

Bestilling hos Kviknet

Klik her for at komme direkte til Kviknet