Når du skal vælge bredbånd kan det være uoverskueligt hvem du skal vælge som din nye internetudbyder. Derfor har jeg skabt denne tjekliste som du kan bruge når du skal vælge bredbånd.

Denne guide omhandler udelukkende valg af fastnet bredbånd. Søger du en guide til valg af mobilt bredbånd kan du finde den her.

Der er 3 overordnede ting du skal være opmærksom på – undersøge dit eksisterende abonnement, om du skifter pga. utilfredshed og sørg for at gå efter kampagnetilbud.

tjekliste

 

– Undersøg dit eksisterende abonnement

Måske lidt overraskende skal du starte med at undersøge hvad du har nu. Har du allerede internet hos en eksisterende udbyder – så find ud af hvem og hvordan det er skruet sammen. Har du f.eks. tv gennem Fullrate kan du ikke bare skifte over til en anden udbyder på bredbånd, da tv delen er kædet sammen med dit bredbånd fra Fullrate. Tjek den månedlige pris du betaler, da det er det nemmeste sammenligningsgrundlag i forhold til din nye udbyder.

Undersøg evt. hvilken hastighed du får nu – så har du en idé om hvad du skal have hos din nye udbyder. Det kan du teste her.

– Hvis du er ved at finde ny udbyder på grund utilfredshed

Tal med din eksisterende udbyder først om i kan finde en løsning. F.eks. har Yousee krediteret mig for en periode hvor mit internet ikke levede op til den forventede kapacitet. Det var en god løsning for begge – de kunne beholde mig som kunde – mod at jeg fik et billigere abonnement.

Er du ude i en længere fejlsøgning – vil jeg dog anbefale at du skifter uden at bruge for meget tid på det. Ofte kan fejlsøgning være enormt tung – hvorimod det er nemt at skifte udbyder og dermed få helt nyt udstyr – der normalvis virker bedre end det gamle.

– Gå efter kampagnetilbud

Der er kampagnetilbud stort set hver måned fra de forskellige udbydere – så sørg for at hoppe på ét af kampagnetilbuddene – så slipper du ofte for oprettelsesgebyr eller får en billigere månedspris.

Tjeklisten:

 

1. Find ud af hvilken teknologi du gerne vil have

I prioriteret rækkefølge ville jeg gå efter – fiber, kabel-tv, fastnet via telefonstikket.

Det er dog ikke alle der har mulighed for at få hverken fiber eller kabel-tv – og fastnet via telefonstikket er ikke nødvendigvis dårligt – jeg har det selv nu med hastighed på ca. 40 mbit i download og 10 mbit i upload.

2. Undersøg den samlede mindstepris SAMT prisen pr. måned

Pas på med at falde for udelukkende en lav pris de første 6 måneder. Gå i stedet efter den månedlige pris. Desværre er en del af udbyderne begyndt at pålægge administrationsgebyrer, betalingsgebyrer, brevgebyr, forsendelsesgebyr og oprettelsesgebyr. Alt sammen med til at gøre det svært at overskue den egentlige pris. Nedenfor er listen over månedlige priser samt samlet mindstepris på bredbånd via telefonlinjen. Jeg kender ikke til nogen udbydere der ikke giver dig trådløs router sålænge du har abonnement hos dem.

SelskabOp til Hastighed BindingPr. MånedMindstepris
Kviknet logo100 Mbit6 måneder219 kr.1.314 kr.Læs mere
Hiper logo100 Mbit6 måneder259 kr.1.752 kr.Læs mere
Yousee logo1000 Mbit6 måneder399 kr.2.792 kr.Læs mere
Telia logoOp til 50 Mbit259 kr.259 kr.Læs mere

3. Vælg den rigtige hastighed

Til langt de fleste behov vil jeg anbefale en hastighed på 10 mbit. Er i flere der skal bruge det intensivt – så tag 20 mbit eller mere. Har du behov får højere hastighed ved du hvorfor og så læser du formentlig ikke denne guide tjekliste.

4.Får du ekstra tillægsprodukter?

Bestiller du bredbånd fra TDC får du gratis musik gennem TDC Play. Bestiller du bredbånd og tv fra Yousee får du web-tv både på din pc og på din smartphone. Så tjek hvad du får ekstra og om det reelt set er noget du har behov for.

5. Bestil trygt online

Når du bestiller internet online sørger den nye udbyder for at opsige dit gamle abonnement i langt de fleste tilfælde. Ofter får du en “online rabat” som du ikke kan få hvis du ringer til dem.

Benyt forsiden for at se de aktuelle tilbud fra udbyderne.