Hiper tilbyder 100 mbit internet til 249 kr. om måneden hvis du har bredbånd via telefonstikket og 1000 mbit til 249 kr. hvis du har det gennem kabel tv. Opettelsen er i begge tilfælde 198 kr. Det er uhørt billigt og noget af det billigste på markedet sammen med Kviknet.

 

Hiper logo

 

 

100 mbit er ca. den teoretiske maksimale grænse du kan nå via telefonstikket. Det kræver du bor tæt på centralen.

På kabel-tv  har Hiper valgt at gå med én hastighed – op til hele 1.000 mbit. eller 1 Gbit. Den hastighed kan nås på de fleste Yousee installationer.

Hvad får du ellers for 249 kr. om måneden?

Hvad er med i pakken?

Alt hvad du skal bruge for at komme på internettet er med. Du behøver ikke købe ekstra udstyr.

Dette er med i pakken ved bredbånd via telefonstikket

Når du bestiller får du en Zyxel VMG3926-10A router med hvis det er til bredbånd via telefonstikket.

Zyxel routeren har 4 porte til tilslutning via kabel og så understøtter den både de gamle og nye standarder for trådløst bredbånd (ac teknologi). Jeg har desværre ikke afprøvet routeren i praksis.

Det er der med i pakken når du får bredbånd via kabel-tv

Når du bestiller får du en Sagem Fast 3890V3  router med hvis det er til bredbånd via kabel-tv.

Routeren har 4 porte til tilslutning via kabel, og understøtter ligeledes de samme teknologier for trådløst internet som Zyxel routeren. Sagem routeren virker upåklageligt med fin rækkevidde på det trådløse.

Kan jeg selv konfigurere det?

Ja – som udgangspunkt kræver det ikke et tekniker besøg at få intalleret hiper bredbånd. Du skal tilslutte routeren til dit telefonstik/antennestik og tænde for routeren. Herefter vil den konfigurere i 5-10 minutter og dit internet er klar til brug

I begge pakker er alt med, som du skal bruge for at komme i gang med det samme.

For at få dine trådløse enheder på skal du bruge den trådløse kode (SSID kode), der står på en etiket i bunden af routeren.

Præcis hvilken hastighed kan jeg få?

Hastigheden på bredbåndet afhænger i grove træk om kvaliteten af dine kobberkabler og særligt afstanden til den nærmeste central. Du kan få op til 100 mbit via telefonlinjen.

Tast du din adresse ind her: (nedenstående er et billede der linker til Hiper.dk)

Indtast din adresse hiper

Så får du med det samme svar på hvilken hastighed du estimeret kan få på din adresse.

Det er med forbehold for at hastigheden kan være anderledes når du får bredbåndet leveret – men det er som udgangspunkt en meget god indikator. Det skal siges at en del kunder oplever en dårligere hastighed end først antaget.

Hiper benytter de samme kabler som alle andre – TDC’s/Yousees – som de lejer sig ind på.

Så derfor:

Hvis du i forvejen har en meget lav hastighed – så er det sandsynligvis fordi dine kabler ikke kan trække mere.

Har du derimod ikke ville betale for en højere hastighed på grund af prisen – er Hiper helt oplagt!

Hvorfor er hiper bredbånd billigt?

Hiper har valgt udelukkende at fokusere på bredbånd. Du kan ikke få telefoni, tv, tillægspakker – kort fortalt – ingen ekstra services. Du får det rå produkt – med fuld knald på hastigheden. Det betyder at de har et simplere setup end andre og kan nøjedes med at uddanne deres folk i bredbåndsteknologi.

Opsigelse af dit eksisterende bredbånd

Har du allerede bredbånd gennem en anden internetudbyder klarer Hiper opsigelsen for dig, så du ikke kommer til at stå uden internet i en længere periode. Det klares i bestillingsprocessen hvor du vælger hvilken udbyder du har nu og hvornår du ønsker dit nye bredbånd fra Hiper.

De 2 faldgruber

Den første relaterer sig til hvis du har Yousee Tv Der er visse kanaler, der i Yousees app til iPhone/iPad/Android, kun virker når du er på dit Yousee bredbånd – f.eks. Tv2. Skifter du til Hiper risikeer du at miste du denne mulighed.

På almindeligt bredbånd er den eneste faldgrube at de er en ren bredbåndsudbyder – og ikke har i sinde at tage andre “varer” ind i butikken. Får du derfor en form for samlerabat eller har et kombineret tv/bredbåndsprodukt er det ikke sikkert du kan skille tingene ad.

Overbevist?