Yes – endelig er der kommet en konkurrent på markedet på bredbånd som giver baghjul til Hiper / Yousee via Kabel TV (også kaldet COAX) og på ADSL / Fastnet bredbånd med en høj hastighed – selv på de mindste abonnementer. 

Kvik – hvad-for-noget?

Kviknet er en relativ ny spiller på markedet for bredbånd. Ifølge deres facebook profil er de startet op i august 2013 med bredbånd til boligforeninger.  

De ligger som klart den billigste spiller på markedet – hvis dit formål er hurtigt internet – uden behov for tv eller andre tillægstjenester. 

Kviknet er ikke for alle

For at du kan få adgang til deres løsninger skal du have et telefonstik eller Yousee/Stofa på din bopæl (alternativt bolignet). 

 Se her om du kan få kviknet:

Priser for Kviknet

På stort set alle hastigheder ligger Kviknet som markedets billigste, og samtidig med gratis oprettelse.

De er samtidig blandt de første udbydere jeg har set, der giver mulighed for op til “dobbelt op” på  download via telefonstikket (gennem en teknologi de kalder for pair bonding) . Det er dog ikke alle der kan få denne hastighed, men de med de bedste linjer og kortest afstand til centralen kan nu få en ret høj up- og download hastighed via telefonlinjen.

Den hedder “Over 100/30 mbit” . 

Oprettelsesgebyr, betalingsgebyr, forsendelsesgebyr

Det finder du heldigvis ikke noget af hos kviknet. Det er desværre ved at blive en sørgelig tendens hos flere selskaber for at presse prisen nogle få kroner ned/op.

Personlig ville jeg heller betale 249 kr. “all inclusive pris” frem for 199 kr. om måneden + tre forskellige mini gebyrer, der gør at prisen alligevel ender på 210 kr. om måneden over et år.

Der er 6 måneders binding på alle deres abonnementer.

Whats the catch?

Som udgangspunkt skal du ikke være bekymret for at vælge Kviknet.

Det er en “no bullshit” udbyder med fokus på kerneproduktet – bredbånd.

Routeren de benytter er i øjeblikket det samme som leveres med fra Yousee – Sagemcom 3890V3 WU. Det har 4 porte og ser således ud:

Routeren har både 5ghz og 2.4 ghz bånd.

Du behøver ikke foretage nogen opsætning men:

Bemærk at båndende som standard hedder det samme – hvilket kan være forvirrende for nogle bredbåndsenheder – og for dig selv kan det måske også være praktisk at vide om du er på det ene eller der andet. 

Er du i tvivl – så hop på 5Ghz – Det har lidt kortere rækkevidde, men højere hastighed og er i tæt befolket områder endnu ikke ligeså “tæt pakket”

Routeren har ligeledes mulighed for at oprette et gæstenetværk således at gæster du har på besøg får adgang til internettet – men ikke adgang til dine private filer på netværket – genialt! Det er min klare anbefaling at du bestiller den med når du vælger internet fra Kviknet – på trods af merprisen.

Hvilken hastighed kan jeg få?

Kviknet har en meget smart beregner deres forside. Her kan du indtaste din adresse og med det samme se hvilken hastighed (og hvilken teknologi) du som udgangspunkt kan få.

Bemærk at det det er vejledende og at den endelige hastighed først kan vurderes når du har fået linjen leveret.

Alle udbydere benytter TDC’s kabler – så har du fået en maksimal hastighed på 4 eller 6 mbit fra fra TDC- vil det være det samme der er gældende fra Kviknet. Eneste undtagelser er deres “pair bonding” option, der kan give en højere hastighed samt deres bredbånd via coax / kabel-tv. Her køber de sig ind på en “portion” hastighed. Dette deler du som regel med andre i området. Jeg får følgende hastighed:

 

 

Hvordan får jeg det?

 

De har en 5 trins bestillingsproces:

Trin 1 – indtast din adresse

Trin 2 – Vælg hvad du gerne vil have

I mit tilfælde har jeg valgt løsningen med 300 /60. Det koster 30 kr. ekstra om måneden i forhold 100/30 mbit bredbånd. 

Er det nødvendigt?

Nej…

For mig er det en prioritet at kunne hente tingene hurtigere og sikre at alle oplever en høj hastighed med minimal ventetid. Er du en “helt almindelig” forbruger – kan du sagtens nøjes med deres 100 mbit bredbånd eller mindre (afhængig af hvad, der er mulighed for på din adresse).

Derudover har jeg tilvalgt:

  • Fast offentlig IP

For de fleste mennesker er det ligegyldigt – men for mig giver det mulighed for at kunne benytte VPN, til at tilgå mit hjemmenetværk. 

Det giver en samlet månedlig pris på 259 kr.  

Trin 3 – Oplysninger

 

Indtast dit navn, e-mail, telefon, og hvor du gerne vil have udstyret sendt hen. Det er gratis at få det sendt til en pakkeshop. 

Trin 4 – Godkend ordren

Når du skal godkende oplysningerne – Vælger du ønsker leveringsdato og vælger ved dit nuværende abonnement om Kviknet skal opsige for dig – eller om du gør det. Husk at hakke af i “Godkend vores handelsbetingelser”.

Trin 5+6 – Indtast dine betalingsoplsyninger og få kvittering

Indtast dine kreditkortoplysninger og så får du din kvittering. Der bliver trukket en forudbetaling på 259 kr. og de næste par regninger, kan være lidt forvirrende, da de modregner din forudbetaling. Det hele stemmer dog 🙂

Opsigelse af kviknet

De har 1 måneds opsigelse (Efter de 6 måneders binding)- det er ikke urimeligt og helt i tråd med standarden i branchen.

Hvordan er kundeservicen?

Det er endnu for tidligt at få brugernes feedback på produktet – så du vil være blandt de første til at få mulighed for at afgive en anmeldelse af kviknet på f.eks. trustpilot. Jeg har haft skrevet et par gange med deres kundeservice – og har både midt på dagen og sent om aftenen fået svar indenfor 30 minutter. De bestræber sig på at svare inden for 24 timer – så en ½ time må siges at være godkendt.

Bestilling hos Kviknet

Klik her for at komme direkte til Kviknet