Det mobile bredbånd i Spanien er langt fra ligeså udbygget som det danske – og hverken hastighed, dækning eller pris kan sammenlignes med det i Danmark. Når det er sagt er det langt fra umuligt at finde frem til en udbyder, der kan skaffe dig internet i Spanien.

Der findes overordnet 2 muligheder.

  • Et spansk SIM kort med data
  • Et godt dansk abonnement med data

De samme typer bredbånd som i Danmark – næsten

I Spanien er der både bredbånd via fastnet, mobilt bredbånd og mobil bredbånd via din telefon.

De kræver ikke yderligere forklaring i forhold til de 2 ting som jeg vil anbefale dig at kigge videre på hvis det kun er en kortere ferie du er på. 

Et spansk SIM kort med data

Det spanske SIM kort med data får du bedst fat i når du er i Spanien, i shopping centre eller mindre mobilbutikker. Hvilken udbyder du kan få fat i varierer – men typen af kort hedder typisk “Prepago” som betyder forudbetalt.

Et godt dansk abonnement

Er du jævnligt ude og rejse og ønske du at bruge din telefon på fuldstændig samme måde i Danmark, Spanien og en lang række andre lande, har danske DUKAtale, den mest fordelagtige aftale. Se deres abonnement her>>

Med DUKA kan du få helt op til 60GB data i udlandet! 

Har du en smartphone?

Har du en nyere mobiltelefon kan den opsættes til at dele internettet og agere sim router/ access point / hotspot for dine andre enheder.

Således kan din mobiltelefon agere internetpunkt for f.eks din iPad og bærbare computer. Det er umiddelbart den bedste og billigste måde at få Internet i Spanien.

Du skal dog være opmærksom på at telefonen bruger en del strøm ved denne proces – så vær ikke for langt væk fra din mobiloplader.

Din telefon bruger det netværk den er koblet på og kan f.eks være et 4G netværk.

Væsentlige forskelle for mobilt bredbånd i forhold til i Danmark:

Dækningen er som regel dårligere, du får ikke ligeså meget data i pakkerne og mange steder skal du betale ekstra (som regel ca. 3 cent) for data du bruger ud over den inkluderede mængde. Så vær særlig opmærksom på dit forbrug og om udbyderen automatisk eller manuelt kan give dig mulighed for at sætte forbrugsloft på.

Husk at gøre følgende for at spare data:

Opdater så mange af dine programmer, windows og apps hjemmefra, så alt er opdateret når du kommer frem på ferien. På din telefon kan du sætte den op til kun at opdatere når den er tilsluttet wifi og din bærbare pc kan du sætte til ikke at hente opdateringer.

Skriv en kommentar nedenfor hvis du er i tvivl om hvordan det gøres – så skal jeg forsøge at hjælpe. Du skal selvfølgelig slå opdateringer til igen så snart det er muligt for at dine enheder er beskyttet optimalt. Har du Windows 10 eller Windows 11 kan du fortælle styresystemet at det er en forbrugsafregnet forbindelse, hvorfor Windows til dels vil spare på hvor meget data den udveksler.

 

Caféer med WIFI

Mange caféer i Spanien tilbyder wifi. Dette kan være en god anledning til at få opdateret dine enheder, og kan også erstatte det at købe bredbånd i udlandet. Som altid skal man passe en anelse på med at benytte fælles netværk til at sende personfølsom data og bank informationer – der kan teoretisk være nogle andre på caféen der opsnapper din data. Jeg har aldrig selv oplevet det og ville ikke være nervøs for det, men det er værd at nævne for de, der er forsigtige.

Har du selv idéer / input du vil dele med andre – så giv dit input nedenfor!