TDC hard. 24 april meddelt at de har færdiggjort deres forsøg med vectoring teknologien, der kan give op til 500.000 dasmkere hastigheder på op til 100 mbit i download og 30 mbit i upload. Kravet er at du som forbruger bor maksimalt 400 meter fra et teknikskab.

Ingen yderligere installation

Det fede ved teknologien fra TDC er at det ikke kræver yderligere teknisk installation i hjemmet. Du benytter således din eksisterende infrastruktur (telefonstikket) til at få forbindelse – fuldstændig på samme måde som hidtil. TDC udtaler: ”Potentialet ved vectoring er enormt. TDC investerer hvert år et milliardbeløb i vores netværk. Ved ikke at skulle grave tusindvis af km kabel ned, er vi nu i stand til at tilgodese langt flere danskere for de samme investeringer,” fortæller Peter Schleidt.

Hvad med priserne?

TDC har endnu ikke medlt noget ud om priserne ved 100 mbit. Mit gæt er at det ikke vil være gratis, men bliver indført som en ny pakke “fuld hastighed” – det kune være til en pris på 399 kr. – men det er ren spekulation fra min side. Jeg tror ikke vi vil se forbrugsgrænser – som Yousee (ejet af TDC) ellers har gjort på alle deres hastigheder.

Hvorfor ikke nu?

Paradoksalt nok er det myndighedernes regulering af telemarkedet, der gør at TDC ikke må tilbyde det til slutkunder før 1. januar 2015. Jeg ser personligt frem til højere hastigheder, omend der gerne måtte have været lidt mere smæk på uploaden.

Besøg TDC her