Jeg har tidligere anmeldt Fullrate her på siden og mener fortsat de er blandt de bedste når det kommer til bredbånd. Efter købet af M1 og skift af brand til Fullrate Mobil er de blevet en endnu mere komplet leverandør. De kan således nu levere TV, bredbånd, telefoni og mobiltelefoni.

Fullrate, Fulrate, M1 – Kører vi full rate eller hvad?

Jeg kender ikke den eksakte årsag til virksomhedsnavnet, men vil antyde og fra begrebet ”Full rate” at det har med hastighed at gøre. Fullrate ville gerne have så høj hastighed igennem som muligt – og det var de også blandt de første til at gøre. Oprindeligt var Full rate det første digitale tale codec man benyttede ved telefoni via GSM nettet. Det er så lidt ironisk at telefoni (mobiltelefoni) først er kommet til i 2013.

Fullrate hastighed

Fullrate leverer på samme vilkår som alle andre leverandører via telefonlinjen – de er på trods af at være søsterfirm til TDC – afhængig af netop TDCs centraler til deres infrastruktur. Det gælder både på mobiltelefoni og bredbånd. Fullrate leverer meget fornuftige hastigheder via speedtest. Det er der formentlig 2 årsager til. For det første er Fullrate meget anderkendt blandt folk der gamer på nettet – der typisk søger de høje hastigheder og samtidigt foretager de jævnligt speedtests for at sikre sig at hastigheden og tilhørende værdier er så høje eller lave som de skal være. For det andet var Fullrate nogle af de første til at tilbyde mere end branchestandarden der eksisterede i lang tid på maksimalt 2 mbit. Den blev hævet til 5mbit, 10m,bit og nu er vi indtil videre oppe på 50mbit hvis du er tæt nok på centralen. Hele tiden uden at prisen eksplodere i vejret.

Fullrate drift

Fullrate er meget stabile i drift. Jeg har ikke de officielle tal for oppetid, men i de perioder hvor jeg har haft Fullrate har forbindelsen været meget stabil. Det eneste jeg har haft at udsætte noget på er den trådløse router ZyXEL P-2601HN-F1. Den har til tider haft udfald, således at det kun er den kablede forbindelse, der har virket. Mit indtryk er at det er løst via diverse opdateringer af firmwaren på routeren.

Skulle der ske det at forbindelsen ryger fuldstændigt får du en sms advisering fra Fullrate om at din forbindelse er nede, samt et forventet tidspunkt for hvornår forbindelsen er i drift igen. Det er genialt! Du kan i øvrigt følge den eksisterende driftstatus hos Fullrate her: https://www.fullrate.dk/kundeservice/driftstatus

Fullrate 10mbit

Fullrate Support

Fullrate benytter sig af en lang række kanaler til support. De mest almindelige og mest tilgængelige er naturligvis mail og telefon, men ellers kan du finde dem på facebook. En kanal de tidligere har haft lukket ned for grundet det trak for mange ressourcer. Skal du have support har Fullrate indsat en grafisk oversigt, der viser hvornår de har mest travlt. Det er om morgenen, froskost og sen eftermiddag. Det er med andre ord bedst at ringe fra 10-11 eller 14-15 hvis du skal være kortest muligt tid i køren på telefonen.  Nummeret til deres support er 32 15 45 00. De gange jeg har haft fat i support er det sket ret hurtigt – men Fullrateadvarer om at de er 3-5 hverdage om at svare på mail. De mest almindelige spørgsmål kan du finde svar på inde på deres kundeservice side: http://www.fullrate.dk/kundeservice