Du kender nok reklamerne – Oister – Oy – Her får du mere for dine penge!

Oister er nok den mest udfordrende aktør på markedet for både mobiltelefoni og mobilt bredbånd og må være en torn i øjet på de andre lavprisselskaber og til dels også på ejeren af Oister – 3 der dog henvender sig til et andet segment og derfor ikke er i direkte konkurrence med Oister. Et eller andet sted samles kundemængden og indtægten samme sted.

Oister har eksisteret siden 2008 hvor de startede op med at sælge mobilt bredbånd. De har senere i 2010 bevægede sig ind på mobiltelefoni og har vundet adskillige pristests på en række forskellige brugsmønstre hvorfor du seriøst bør overveje dem som teleudbyder hvis du er på udig efter billig telefoni eller mobilt bredbånd.

Den billigste bredbåndsløsning?

Der er ikke andre på markedet, der kan tilbyde en brugbar datamængde (1 GB) til kun 39 kr. Om måneden. Det er uhørt billigt med kun Telmore som billigere konkurrent, der dog med en datamængde på 300 MB kun er til det helt absolut nødvendige (er du på en pc bør du næsten slå windows opdateringer helt fra for ikke at opbruge datamængden). Om man decideret kan kalde det for en reel bredbåndsløsning er tvivlsomt men du kan få mobilt bredbånd med en fornuftig hastighed på 3G netværket for en billig pris.

Hvilke løsninger har Oister på mobilt bredbånd?

Oisters initielle fokus var mobilt internet på eksempelvis din pc via et USB modem. De er stadig blandt de billigste på denne type abonnementer. Du bestiller et SIM kort hos Oister, der indeholder data og kan så selv vælge hvordan du vil bruge dette SIM kort. Enten kan du bestille et USB modem med for 199 kr., sætte det direkte i din enhed hvis der er mulighed for det – eller bruge en 3G router.

Deres nuværende produktoversigt på mobilt bredbånd ser således ud:

SelskabGrænseBindingOprettelsePr. MånedMindstepris
5 GBIngen binding0 kr.69 kr.69 kr.
15 GBIngen binding0 kr.99 kr.99 kr.
60 GBIngen binding0 kr.149 kr.149 kr.
120 GBIngen binding0 kr.179 kr.179 kr.

Hvilke pakkeløsninger har Oister på mobiltelefoni?

Langt de fleste udbydere i dag er gået over til pakkeløsninger med fri sms, fri mms – en eller anden form for datamængde og et antal timers taletid. Det gælder også for Oister, der i dag er markedsledende på antal GB inkluderet data til prisen. De har følgende pakker:

SelskabTaletidDataBindingOprettelsePr. MånedMindstepris
00 GBIngen binding0 kr.9 kr.9 kr.
11 GBIngen binding0 kr.49 kr.49 kr.
31 GBIngen binding0 kr.69 kr.69 kr.
918 GBIngen binding0 kr.89 kr.89 kr.
189 GBIngen binding0 kr. 89 kr.109 kr.
Fri20 GBIngen binding0 kr.129 kr.129 kr.

Oister taletidspakker med data som hotspot?

Har du en smartphone og en lader i nærheden tilbyder Oister nogle stærke talepakker med en hel del data til en lav pris. F.eks. 5 timers tale med 5 GB data til 119 kr. Om måneden. Det er billigt. Har du så en smartphone, der kan gøre sig til en form for trådløs router (hotspot) kan du tilmed spare dit mobile bredbånd væk. Du skal bare huske at din mobil bruger enormt meget strøm når den står som hotspot og mobiltelefonen skal være i nærheden af din pc / ipad eller andet der kobler op til den for at det virker ordentligt.

Trustpilot om Oister – trustscore 6.2

Trustpilot skal ikke anses som den alternative kilde om hvor gode eller dårlige oister er. Du kender det sikkert selv – man er langt mere tilbøjelig til at lægge en klage ud i forhold til at lægge en positiv anmeldelse ud. Når jegalligevel vælger at opsummere et par kommentarer fra trustpilot frem er det gentagne kommentarer, der kan være med til at danne et helhedsindtryk af Oister som internet- og teleudbyder:

Det positive:

Gode priser

Fin hastighed

Det negative:

Dårlig dækning – husk at tjekke dækningskortet i de områder du færdes.

Lang kø på telefonerne

 

Med eller uden modem – og router?

Mobil bredbåndspakkerne hos Oister kan købes enten med eller uden modem. Et modem koster 199 kr. Så har du ikke et du kan bruge i forvejen – er det en fornuftig pris på selve modemmet, som du så kan koble til eksempelvis din pc. Du kan også vælge at tilkøbe dig en trådløs 3G router, hvorved du får hvad der svarer nogenlunde til en almindelig bredbåndsforbindelse hvor i er flere der kan koble på. Det lader ikke til Oister selv sælger 3G bredbåndsroutere – så her må du en tur på pricerunner og søge efter et godt tilbud.

Hvad siger Oister selv?

Politiken og Søndagsavisen kårer os til ”bedst i pristests”

Vi er bedst til prisen

Oister skulle oprindeligt have heddet Oi, men da navnet var taget af et brasiliansk mobilselskab, blev det i stedet til Oister, i stor lighed med Oyster – og deraf reklamerne med de skøre østers.

Hvordan er Oister bedst i test?

Politiken kårer Oister som bedst i test i marts 2013. Det er baseret på 3 personaer.

Brian på 40 år der ikke bruger data, og taler maks 3 timer om måneden med 150 sms og 5 mms. Her vinder Oister  som bedste pris.
Jeannett på 61 år, 10 timers taletid, 300 sms, 10 mms og 300-450 mb data om måneden. Her bliver Oister nr. 2 af 9 i alt.
Liva på 14 år, 5 timers taletid, ca. 1000 sms om måneden og et dataforbrug på ca. 700 mb om måneden. Her bliver Oister kåret som den billigste.

Med andre ord er Oister stort set billigst ved flere forksellige forbrugsmønstre – du skal bare husk at vælge den pakke, der passer bedst til dig – du skal med andre ord vide lidt om hvordan dit forbrugsmønster er.

Søndagsavisen kårer Oister som vinder baseret på den månedlige pris, lave oprettelsesgebyr og antal gigabyte data inkluderet i pakken.

Hvad hvis jeg bruger mere data end tilladt?

Hos Oister bliver du ikke overfaktureret hvis du bruger mere data end du har om måneden på din forbindelse. I stedet bliver hastigheden sat ned indtil næste måned påbegyndes, således at du ikke vil kunne opnå fuld hastighed.

Hvilken hastighed kan jeg forvente?

Det afhænger meget af lokale dækningsforhold. Jeg kan via min telefon inde i lejligheden opnå nedenstående.

Oister hastighedstest

Det vil sige 12mbit ned og ca. 1 mbit op. Det er rigeligt til de fleste og vil kunne bruges til stort set alle typer opgaver. Bemærk at særligt mobilt bredbånd har det med at svinge i hastigheden. Vil du have en mere stabil forbindelse skal du have traditionelt ADSL bredbånd, kabel bredbånd eller fiber.