Kåringen af den bedste internetudbyder 2014 er en subjektiv vurdering. Derfor har jeg udover en overordnet vinder for 2014 valgt at placere og kåre en vinder enten ud fra dit behovmønster, din geografiske placering eller den specifikke teknologi du ønsker. Derudover synes jeg allerede nu vi har set et par fede reklamer fra teleudbyderen som jeg er nødt til at præsentere!

Fullrate testvinder 2014

Hvem har du som internetudbyder nu?

Ikke alle er klar over hvem de egentlig har som internetudbyder nu her. Langt de fleste vil uanset udbyder benytte TDC’s netværk – medmindre du er på fiber eller kabel-tv. For at finde frem til hvem du har som internetudbyder nu kan du enten finde regningen frem i PBS / regningsbunken eller du kan tjekke mere her  http://myip.dk/. My IP fortæller dig ikke præcist hvem du er kunde hos, men det er ofte afsløret gennem din ip adresse. Således vil et hostnmae, der afslutter på customer.tdc.net ofte være knyttet til at du er kunde hos TDC. Det kan dog snyde lidt – f.eks hvis du har mobilt bredbånd gennem Fullrate (der kører på TDC’s netværk) Vil du hedde mobile.customer.tdc.net – og kan altså ikke direkte se du er kunde hos Fullrate.

Hvilken internetudbyder kan du få?

Afhængig af din geografiske placering er det forhåndsbestemt hvem du kan få som internetudbyder. Er der f.eks. ikke lagt fiber eller kabel-tv ud til dig, og der ikek er en stikledning i nærheden – vil du som regel være bundet til internet gennem telefonstikket eller mobilt bredbånd. Jeg kommer nærmere ind på anbefalinger for 4 af de største byer i Danmark.

En komplet sammenligning af internetudbyderne?

Jeg har en prissammenligning af alle udbyderne på fastnet bredbånd, fiber og mobilt bredbånd her på siden.

SelskabOp til Hastighed BindingPr. MånedMindstepris
Kviknet logo100 Mbit6 måneder219 kr.1.314 kr.Læs mere
Hiper logo100 Mbit6 måneder259 kr.1.752 kr.Læs mere
Yousee logo1000 Mbit6 måneder399 kr.2.792 kr.Læs mere
Telia logoOp til 50 Mbit259 kr.259 kr.Læs mere

En anden mulighed er at du manuelt går dem igennem på trustpilot. Her ville jeg være særlig kritisk. Kig ikke kun på deres overordnede score – men undersøg hvorfor den er som den er? Er det måske telefoni de er nogle klaphatte til – men leverer et fantastisk produkt på bredbånd?

Test af internetudbyderne

Vi har ofte artikler med test og anmeldelser af udbyderne. Der findes mig bekendt ikke et site med 100% gennemarbejdede tests af internetudbyderne. Skulle jeg hejse et par advarselslamper – så undgå alt for ukendte brands. Find ud af med dig selv om det er vigtigt mig tillægstjenester – vil du f.eks. gerne have adgang til en musik eller filmstreamingtjeneste, mulighed for tv hos den du vælger eller bare have én regning til mobil, tv og bredbånd?

Hvad med priserne?

Kort fortalt er priserne ret ens. Gå efter kampagnetilbud når du vælger en ny udbyder. Firmaer som Fullrate har ofte nye kampagnerne hver måned – så vent eventuelt til de har en særlig kampagne på den hastighed du gerne vil have.

Er det svært at skifte internetudbyder?

Nej – det er så nemt som at slå et telefonnummer op. Du går ind på den udbyder du ønsker. Tegner et abonnement og angiver hvem din eksisterende udbyder er i selve bestillingsprocessen – og vupti – din nye udbyder sørger for at opsige dit gamle abonnement. Vær dog opmærksom på om din gamle udbyder har / får dine bankoplysninger. Ofte har du fordudbetalt et beløb som du får retur når du skifter.

Kategorierne for bedste internetudbyder

Jeg har valgt at tage fokus på: Den mest stabile internetudbyder, internetudbydere med høj upload, den bedste internetudbyder i 4 af danmarks største byer og bornhom, den bedste internetudbyder til sommerhus og den bedste internetudbyder på ”landet”. Hvorfor lige disse kategorier? – Som jeg kunne se det er det disse spørgsmål vi som forbrugere oftest har – så hvorfor ikke tage dem ? J

Den mest stabile internetudbyder

Der findes ikke en internetudbyder, der kan garantere dig en oppetid på 100%. Er det væsentligt for dig at du altid er online vil jeg anbefale dig en backup linje, der kører på en anden teknologi end den primære. For langt de fleste vil det være fastnet bredbånd og backup i form af mobilt bredbånd via wifi hotspot på mobiltelefonen. Jeg har oplevet fastnet bredbånd via telefonlinjen som det mest stabile bredbånd uanset udbyder. Dog vil jeg sige at en udbyder som fullrate er særligt gode til at informere dig om hvis din internetforbindelse er nede. Ulempen for Fullrate er at det kan virke som om de er mere ustabile end andre – men får du et nedbrud mellem 3 og 5 om natten vil du formentlig aldrig opdage det hos andre udbydere – hos Fullrate bliver du bare adviseret.

En internetudbyder med en høj upload

Langt de fleste af de bredbåndsforbindelser der sælges i Danmark er asynkrone forbindelser. Det vil sige at downloadhastigheden er væsentligt højere end download hastigheden. Efter min mening er det kun 3 udbydere at fokusere på hvis du gerne vil have en høj Hastighed:

1. TDC – garanteret minimumshastighed på upload på 10mbit for 289 kr. om måneden

2. Yousee -Du kan selv mixe din forbindelse til den hastighed du  ønsker – f.eks 36 mbit upload for 299 kr. om måneden

3. Waoo – du får en synkron linje f.eks. garanteret 60 mbit upload for fra 299 kr. om måneden.

Bedste internetudbyder Aarhus 2014

Aarhus er kendetegnet ved at være relativt tæt bebygget og derfor har en god dækning på mobilt bredbånd. Kabel-tv er ligeledes ret udbredt. På fiber kan du forsøge om du kan få fiber gennem f.eks. NRGi.

Bedste internetudbyder Aalborg 2014

Aalborg kommune har stort fokus på at udbrede fibernet – men der er stadig et stykke vej. Kabel-tv eller almindeligt bredbånd via telefonstikket er det bedste bud i Aalborg. Waoo (der reelt er en sammenslutning af el-selskaber) vil oftest være din slutleverandør af fiber i Aalborg.

Bedste internetudbyder København 2014

Der er store forskelle i København – og skulle jeg komme med ét samlet bud vil det være bredbånd via telefonlinjen. Det er stabilt og du oplever ikke kapacitetsproblemer som efterhånden er et problem flere steder i København gennem Yousee.

Bedste internetudbyder Odense 2014

Odense er godt dækket på flere teknologier, dog skal du være særligt opmærksom hvis du vælger mobilt bredbånd. Tjek dækningen grundigt, da der kan være store forskelle afhængig af hvor i Odense du befinder dig

Bedste internetudbyder Bornholm 2014

Tjek bornholms fibernet – du kan være heldig at få en fiberforbindelse gennem SE / Stofa. Ellers er de traditionelle udbydere via telefonlinjen tilstede. 4G er ikke udbredt nok endnu.

Bedste internetudbyder på landet 2014

Efter skyline konkursen er Net1 bedste bud hvis ikke du kan få fastnet eller mobilt bredbånd.

Bedste internetudbyder i sommerhuset 2014

Tjek om ikke du kan få mobilt bredbånd eller nøjes med bredbånd via din smartphone. Der findes endnu ikke udbydere med periode dækning – således at du f.eks. kunne tage dit fastnet bredbånd med dig i sommerhus i 2-3 måneder. Du er derfor nødsaget til at have to forbindelser eller tage et nyt ½ års abonnement hvert år.

Bedste danske internetudbyder samlet set for 2014

Baseret på gode priser, udbredelsen af teknologien, mulighed for tillægsprodukter og generel  tilfredshed vil jeg anbefale Fullrate.

De fedeste reklamer fra internetudbyderne

De fedeste reklamer netop nu er ikke nogle af de store spillere – men de mindre på markedet i form af mobilt bredbånd – særligt Oister reklamerne har jeg været helt vild med og senest CBB. Den sang hænger bare på hjernen!

Du finder den seneste Oister reklame her:

Og min personlige favorit CBB:

Hvor kan du klage over din internetudbyder?

Selvom artiklen fokus er at finde den bedste internetudbyder for 2014 – kan det desværre være nøådvendigt at klage over din internetudbyder – Jeg har selv gjort det med en unavngiven mindre spiller på markedet da de tilbød 1 måneds tilfredshedsgaranti – problemet var bare at da jeg forsøgte at opsige den indenfor én måned at tilfredshedsgarantien var deres tilfredshed og ikke kundens / min. De, der officielt varetager klager over internetudbydere (forudsat du selv har forsøgt at løse tvisten med din udbyder er teleankenævnet. Ofte er det en langtrukken proces og jeg vil i 9/10 tilfælde anbefale dig at skifte internetudbyder i stedet.