Mange af de traditionelle bredbåndsselskaber er begyndt at tilbyde ekstra services i form af fastnettelefoni, mobiltelefoni, mobilt bredbånd og nu også tv. Omvendt er traditionelle tv udbydere begyndt at bekrige bredbåndsmarkedet. Alt i alt har det ikke den helt store betydning for dig – andet end lavere priser på bredbånd og tv samlet i én pakke. Overblikket er som nedenstående.

SelskabOp tilBindingForsendelse mv.Pr. MånedTv-kanalerMindste pris
50 MbitIngen Binding0 kr.464 kr.22464 kr.
20 Mbit6 måneder0 kr.418 kr.332.268 kr.
20 Mbit6 måneder0 kr.299 kr.171.794 kr.
50 Mbit6 måneder794 kr.488 kr.25

Kabel tv udbydere der tilbyder bredbånd

Yousee og Stofa er de traditionelle kabel-tv udbydere, der nu også tilbyder bredbånd i forskellige boligforeninger og landsdele. De tilbyder hastigheder fra 10 mbit og op til 100/150 mbit. De udmærker sig ved at særligt de høje hastigheder er væsentligt billigere end tilsvarende hastigheder via telefonstikket. Med kabel-tv deler du ofte kapaciteten med andre, så vis du er på en fordeler med mange brugere, der er underdimensioneret – vil du i primetime (som regel mellem 17-22) opleve at hastigheden kan være lidt lavere end annonceret. TV kvaliteten er som regel væsentlig bedre end hvad du kan opleve gennem telefonstikket, omend mange af de bokse, der leveres fra bredbåndsudbydere gennem telefonstikket har flere funktioner eller hurtigere kanalskift.

Bredbåndsselskaber der tilbyder tv

Fullrate, Telia og TDC er de selskaber, der har forstået at vi som forbrugere gerne vil have flere tjenester fra én og samme udbyder. Som regel er der en besparelse for dig som forbruger ved at havde den samme udbyder til det hele – og omvendt er det en kæmpe fordel for selskaberne, da det gør det sværere for dig som forbruger at skifte selskab. Det fungerer ret smertefrit. Du tilslutter en router til dit telefonstik og en boks til dit fjernsyn. Herefter er du kørende. Ulempen ved tv via bredbånd er helt klart at du skal have én tv-boks per tv og at der ”stjæles” bredbånd når ellers tv er tændt.

Særlige kampagnetilbud

Den hårde konkurrence om kunderne gør at der ofte er kampagnetilbud blandt de forskellige firmaer. Således har TDC i skrivende stund første måned gratiss og Fullrate ekstraordinær tilbud på 10 mbit bredbånd. Hold øje med kampagnetilbuddene i tabellen øverst på siden.