Trods lovning og bredbånd til hele danmark – inklusiv udkantsdanmark og dermed dem som bor “på landet” – må vi nok desværre indse at det ikke kommer til at ske. Med en stigende digitalisering inden for det offentlige og nødvendigheden i at kunne betjene sig selv digitalt, samt det individuelle behov for at være “online” er det bare nødvendigt med både en stabil og hurtig internetforbindelse.

Skyline – mastodonten der gik konkurs

Der var rigtige mange tilfredse (og nogle utilfredse) brugere af Skyline i de områder hvor det ikke kunne lad sig gøre at få fastnet bredbånd. Net-1 har tildels via samme wimax teknologi overtaget den del – men er alligevel ikke det jeg ville kigge først på hvis jeg skulle vælge primært produkt. Det er dyrt, langsomt og ikke særligt fleksibelt i forhold til datamængder. Downloader du meget vil deres produkt blive meget dyrt at benytte. Til gengæld dækker de steder hvor andre ikke gør – så er alt andet udelukket så benyt Net-1.

Tv og internet på landet

Har du ikke mulighed for at få hurtigt internet via dit fastnet bredbånd, fiber eller kabel-tv kan du godt kigge lang efter at få internet gennem dit telefonstik. Du er henvist til “de gamle” klassikere på parabol og til dels boxer hvis du er indenfor antenne rækkevidde. Heldigvis er tilbuddene fra Viasat ekstremt fordelagtige netop nu – hop på en løsning på tv-delen der inkluderer en parabol.

Trådløst internet på landet

Mobilt bredbånd kan være den bedste og langt billigste løsning for dig. Det er let at undersøge om du har dækning eller ej. For det første kan du undersøge det via din smartphone. Har den signal ved du hvilken udbyder der har dækning og du kan herefter bestille mobilt bredbånd gennem dem medmindre du fortsat vil benytte din telefon som adgangspunkt for din iPad, bærbar eller andet.

Du kan også bestille gratis mobilt bredbånd fra Telenor til at se om du har dækning – og så overveje om du vil have en større løsning derfra eller benytte en anden internetudbyder, der benytter Telenors netværk.

Sidste med ikke mindst kan du undersøge hver udbyders dækningskort. De er gode som en tommelfingerregel – men skal du være helt sikker skal du have produktet fysisk på adressen.